AŞKLA BÜYÜMEK

Başlıktan kastım, mutlu bir ailede bir aşkın meyvesi olup, aynı aşkın sıcaklığını hissederek büyümek değil. Anasının kuzuları üzgünüm sizin adınıza. Kastettiğim aşkla büyümek bir adamı sevip onun hayatınızdaki varlığının size kattıklarıdır. Yahut bir kadın olgunluğuyla duyulan aşkın gölgesinde toy delikanlılıktan sıyrılmaktır. Aşk çocuk avutma işi değildir diye itiraza yeltenenler olacak elbet. Olsunlar, onların rengi de lazım bu hayata.

Aşkla büyümek, sevdiğinin müzik zevkine kulak vermeyi öğrenmektir, onun içtenlikle eşlik ettiği şarkılarda anılar biriktirmektir. Zaten bir müddet sonra istemsiz onun sesinden seversin o şarkıları. Müzik zevkin büyür.

Aşkla büyümek, onun anılarını deneyim sayıp ufak bilgiler edinmektir. Sen Leyla olmuş onun anlatışını izlerken anılarındaki heyecanlarını görürsün, bir insanın hayatında olmadığın anlarının derin merakı nasıl birşey onu öğrenmektir. Merakın büyür.

Aşkla büyümek, bir insanın korkularına şefkatle yaklaşmayı öğrenmektir. Yanıbaşında gördüğü kabuslara engel olamayıp teselli için hazır olmayı öğrenmektir. Şefkatin büyür.

Aşkla büyümek, sevdiğinin bakış açısından bakmayı öğrenmektir. Eşin dostun için gösteremeyeceğin anlayışla yaklaşmayı öğretir. Sağduyun büyür.

Aşkla büyümek, kendininkinden farklı fikirleri dinlemeyi, farklı görüşlere önem vermeyi, farklı coğrafyalara ilgi duymayı öğretir. Dünya görüşün büyür.

Aşkla büyümek, 19 yaşın verdiği enerjiyi, yaşanmışlığı hayli çok biriyle paylaşmayı öğrenmektir. Yaşın büyür.

Aşkla büyümek, sen adım adım sevdiğini takip eder, benimser ve özümserken sevdiğinin senin yanında kalmayacağını öğrenmektir. Sen büyürsün.

Sonra dönüp baktığında, olmadığın yerlerde olmuş, yaşamadığın şeyleri yaşamış, dinlemediğin şarkıları sevmiş, görmediğin kabusların korkusunu aşmış,gece yanında uyuyanın üstünü örtme inceliğinde sevmiş bulursun kendini. Belki sevilmiş belki sevilmemiş ama illaki yalnız uyanırsın o sabaha. Aşkla büyümüş, yapayalnız bir olgunluğa erişmişsindir. Kabullenişi, tevazuyu ve devam etmeyi de öğrenmişsindir.

 

Yorum bırakın